Ga naar de inhoud

Laag inkomen en nog geen energietoeslag aangevraagd?

Veel mensen met een laag inkomen hebben in het voorjaar de energietoeslag van €800,- gekregen. Inmiddels is de regeling verlengd en uitgebreid tot €1.300,-. Dat betekent dat u vanaf begin oktober via de Gemeente alsnog de energietoeslag kunt aanvragen. Heeft u de €800,- ontvangen? Dan hoeft u geen actie te ondernemen. U krijgt automatisch het restant van €500,- uitgekeerd. Maar heeft u een laag inkomen en nog niets aangevraagd? Kom in actie! Vanaf medio oktober kunt u via de website van de gemeente alsnog een aanvraag indienen!

Iedereen die op 1 maart 2022 21 jaar of ouder is, in de gemeente Doetinchem woont, een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning heeft, een huishouden (alleenstaande of gezin) heeft met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm en niet in een instelling (bijvoorbeeld Beschermd Wonen of een verpleegtehuis) woont, kan de toeslag aanvragen. Er wordt voor de energietoeslag geen rekening gehouden met het vermogen. Bent u ZZP’er, heeft u AOW of geen werk? Als uw inkomen onder de grens ligt komt u in aanmerking.

De aanvraag kan digitaal gedaan worden via de website van de gemeente (www.doetinchem.nl/energietoeslag). Heeft u daarbij hulp nodig? Ga naar één van de spreekuren van het Buurtplein of het formulierencafé in de bibliotheek. En natuurlijk kunt u ook contact opnemen met het PAD (www.padoetinchem.nl) of bel: (06)52 22 57 63).

Laat de gelegenheid om een beetje extra steun in de rug te krijgen niet glippen! We leven in een onverwacht dure tijd en deze toeslag kan stress en geldzorgen verminderen.