Ga naar de inhoud

Uitbundig herdenken

De afgelopen jaren was de Ambtsbegraafplaats rond deze tijd versierd met lichtjes. Deze keer gebeurt dat wat uitbundiger op 30, 31 oktober en 1, 2 november.

Het kan even wennen zijn, omdat in onze westerse cultuur de dood over het algemeen met eerbied en treurnis wordt omgeven. Daarmee sneeuwt vaak het leven van die persoon onder. Dus maken we er een feest van, samen met onze partners.

Zaterdag 30 oktober, 19.00 uur: We steken het eerste herdenkingslicht aan op de Ambtsbegraafplaats. Vervolgens worden honderd kaarsen aangestoken, beschikbaar gesteld door uitvaartverzorging Agelink. Het graf van Baron van Diest wordt voor deze gelegenheid versierd en voorzien van informatiebordjes over zijn leven. De kaarsjes branden vanaf dat moment elke avond tot en met Halloweenavond op 2 november.

Zondag 31 oktober van 13-15 uur: Kinderen kunnen bij bakkerij Gaabs terecht voor een gratis workshop Cupcakes versieren met suikerschedeltjes. Natuurlijk wordt er uitgelegd waarom dat op deze manier gebeurt.

Zondag 31 oktober van 19-23 uur: lichtjesavond Ambtsbegraafplaats

Maandag 1 november (Allerheiligen) van 19-23 uur: lichtjesavond Ambtsbegraafplaats

Dinsdagavond 2 november (Allerzielen, Halloween) van 19-23 uur: lichtjesavond Ambtsbegraafplaats.

 

Locatie Stichting Behoud Stads- en Ambtsbegraafplaats Doetinchem: de kruising van de JF Kennedylaan en de Dr. Huber Noodtstraat.

Bij restaurant Het Borghuis staat een versiert altaar.

Reserveringsinformatie: bij Gaabs reserveren info@gaabs.nl 0314-330217