Ga naar de inhoud

Themabijeenkomst “Positieve Gezondheid”

Het 50+ Ontmoetingspunt Doetinchem organiseert op donderdag 7 april 2022 een themabijeenkomst over “Positieve Gezondheid”

Adres: IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem

Aanvang 14.00 uur en vanaf 13.45 staat de koffie en thee klaar.

De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Graag wel opgeven als u hierbij aanwezig wilt zijn. Dit kan telefonisch via tel: (0314) 84 56 30 of per mail: info@seniorenontmoetingspunt.nl. Ook kunt u zich bij onze gastvrouwen aan de balie aanmelden. Wij behouden het recht om bij te weinig interesse de themabijeenkomst niet door te laten gaan.

Deze middag zijn te gast Corrie Boom en Anne-Marie Oosterwijk, ambassadeurs-positieve-gezondheid.

Zij gaan ons meenemen in een concept van gezondheid, dat door Machteld Huber, onderzoekster en voormalig huisarts, is geïntroduceerd. Dit wordt aangeduid als “Positieve Gezondheid “.

Positieve gezondheid is een begrip in de huidige gezondheidszorg waar het niet gaat over wat men niet meer kan, maar juist wat men nog wel kan. Ga niet bij de pakken neerzitten maar haal plezier en voldoening uit de dingen die je nog wel kunt, zodat het leven zinvol blijft.

Na een inleiding en filmpje over deze 6 dimensies gaan we in kleine groepjes aandachtspunten verkennen en bespreken hoe we deze voor onszelf zouden kunnen verbeteren.