Ga naar de inhoud

Naoberkring Achterhoek gestart

Medio januari is in Doetinchem de eerste telefoonkring van Naoberkring Achterhoek gestart. De Naoberkring Achterhoek bestaat uit een Telefoonkring, die uitgroeit tot Vriendenkring, met daaraan gekoppeld een Maatjeskring uit dezelfde buurt. De telefoonkring draagt met de dagelijkse belronde bij aan een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid bij de deelnemers, die alleenwonend zijn en niet dagelijks contact hebben met anderen en niet structureel dagelijks bezoek ontvangen.
De doorgroei van telefoonkring naar vriendenkring ondersteunt het samen met anderen actief deelnemen aan sociale activiteiten. Deelnemers aan de Vriendenkring houden zelf het initiatief en een actieve rol bij het afspreken van onderlinge ontmoetingen en activiteiten.
Tenslotte wordt er in de verschillende kernen en wijken lokale Maatjeskringen voor kortdurende diensten of kleinschalige karweitjes opgezet. De vrijwillige maatjes uit de Maatjeskringen ondersteunen individuele deelnemers bij alledaagse zaken om zelfstandig blijven wonen mogelijk te houden, zoals hondje uitlaten voor ziek baasje, taxirit naar huisarts of ziekenhuis, nieuwe TV instellen, lamp vervangen, post uit brievenbus halen bij ziekte, samen boodschappen doen bij slechte mobiliteit, etcetera. Dus de typische Naober diensten van een goede buur.
Naoberkring Achterhoek is een initiatief van Humanitas Achterhoek West. Meer informatie of aanmelden via het secretariaat: telefoon (06) 83 56 31 60 of email achterhoekwest@humanitas.nl