Ga naar de inhoud

Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen biedt de muziekcursus ‘Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen’ aan.

Houd je van muziek en heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om zélf muziek te maken? Wacht dan niet langer en ervaar het eens. Je bent er nooit te oud voor. Velen zijn je voorgegaan en ook pas op latere leeftijd aan deze prachtige hobby begonnen. Musiceren is ontspannend en het verrijkt je geest.

Deze korte muziekcursus is speciaal opgezet voor vrouwen en mannen tussen 18 en 80 jaar, die in een klein groepje kennis willen maken met zelf musiceren. Hierbij gebruiken we onder meer trombones (pBones), klarinetten en drum pads, om je te laten ervaren hoe zelf muziek maken voelt. Je leert ook ritmes klappen en noten lezen. Al gauw merk je hoe snel je het onder de knie krijgt en hoe leuk het is. De cursus wordt geleid door een ervaren muziekdocente.

Wanneer en waar vindt het plaats?

Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen omvat 10 lessen en begint op donderdag 17 maart (of mogelijk later als gevolg van coronamaatregelen, kijk daarvoor op www.sbo-gaanderen.nl). Vanaf dan vinden de lessen elke donderdag plaats, telkens van 20.00 tot 21.00 uur, met uitzondering van 14 april, 5 en 26 mei. De laatste les is op 2 juni. Alle lessen vinden plaats in basisschool Gaanderwijs, Pelgrimstraat 59 te Gaanderen.

Wat kan ik er na afloop mee?

Na afloop van de cursus heb je een goede basis om een muziekinstrument te kiezen en daarop lessen te gaan volgen aan de Amphion Muziekschool te Doetinchem. Als je dat via onze vereniging doet, dan kun je ook al snel meespelen in ons startersorkest en daarna in ons opleidingsorkest.

Wat kost het om mee te doen?

De eerste les is een proefles en is gratis. Vanaf de tweede les betaal je € 50,00 voor de gehele cursus. Al het lesmateriaal is daarbij inbegrepen. Je hebt bovendien vrije entree bij onze vrienden- en donateursconcerten. Muziek Maak Je Zelf Voor Volwassenen is opgenomen in het Meedoenarrangement van de gemeente Doetinchem.

Informatie en aanmelden

Bel voor meer info en aanmelding naar George Smits, secretaris, telefoon (06) 50 95 08 33 of mail naar secretaris@sbo-gaanderen.nl. Aanmelden kan tot 7 maart a.s. Wacht niet te lang, er is nu nog plaats!