Ga naar de inhoud

Ook moeite om financieel rond te komen?

Met de stijgende lasten moeten veel mensen op dit moment goed op de kleintjes letten. Als u zich daarin herkent bent u niet de enige. Gelukkig heeft de Gemeente Doetinchem een flink aantal regelingen aangepast. De bijzondere bijstand is toegankelijker, het Meedoenarrangement staat open voor inkomens tot 130% van de bijstandsnorm, de energietoeslag is weer beschikbaar, enz. Komt u in de problemen? Heeft u de verwarming uit staan of heeft u geen geld meer voor warm eten? Zoek hulp! De regelingen zijn daarvoor en buurtcoaches of de mensen van het PAD helpen u graag op weg om een aanvraag in te dienen. De gemeente is ook bezig de gemeentelijke zorgpolis (van Menzis) nog aantrekkelijker te maken. Laat u adviseren op het moment dat u binnenkort uw ziektekostenverzekering voor 2023 weer moet afsluiten.

Het Buurtplein heeft iedere dag ergens in Doetinchem een inloopspreekuur (https://www.buurtplein.nl/buurtplein-inloop). Alternatief is het formulierencafé in de bibliotheek. En natuurlijk kunt u ook contact opnemen met het PAD (www.padoetinchem.nl of bel: 0652225763).

Laat de gelegenheid om een beetje extra steun in de rug te krijgen niet glippen! We leven in een dure tijd en een beetje extra ondersteuning kan uw geldzorgen verminderen.