Ga naar de inhoud

Jurbena Jazzband bij Doe Jazz in de Kruisberg

Op zondag 12 februari van 14.30 tot 17.00 uur treedt Jurbena Jazzband op, bij Doe Jazz ’81 in de Kruisberg.

De Jurbena Jazzband is een achtkoppige traditionele jazzband uit Tilburg. Vier man in de begeleiding w.o. een piano en in de frontline twee kornetten. Dat is een typische bezetting voor een jazzstijl die FRISCO wordt genoemd. De stijl ontwikkelde zich in de dertiger en veertiger jaren als een tegengeluid voor de New Orleans-traditie. Het vond plaats in San Francisco, aan de Amerikaanse westkust.

Op het repertoire o.a. muziek van King Oliver, Turk Murpy’s Creole Jazzband en van de band van Lu Watters: de Yerba Buena. (San Fansisco is de latere naam van Yerba Buena. De mannen van de Jurbena Jazzband gebruiken deze naam om er hun band naar te vernoemen. Jurbena klonk toegankelijker dan Yerba Buena.

In 2007 reisden de bandleden naar de Amerikaanse westkust om er de vermaarde South Frisco Jazzband te beluisteren. Tevens traden ze vier dagen op tijdens het Orange County festival (de heren dragen daarom oranje T-shirts). Ook is hun tweede CD er in de studio opgenomen, te midden van hun idolen. Dat resulteerde in toestemming om gebruik te mogen maken van de arrangementen van hun “grote broers”. Het enthousiasme en de humor van de beginjaren zijn bij de feilloos ingespeelde Jurbena-mannen nog altijd volop aanwezig. Dat weten ze nog steeds perfect op hun publiek over te brengen: ook in Doetinchem.

Bezetting: Edward Nuiten – kornet; Franco van Ierland – kornet; Jeroen Loose – klarinet; Peter Sommer – trombone; Ed Wijffels – piano; Henk Hoeksma – banjo; Eduard Kaan – sousafoon en John van Ierland – wasbord

Entree 10 euro
Leden 3,50 euro, Leden passe-partout gratis
Introducé (1/lid) 5 euro, Leden andere jazzclubs 5 euro

Meer informatie zie website Doe Jazz ’81