Ga naar de inhoud

Gun nieuwkomers de vrijheid van fietsen

Fietsen is voor ons Nederlanders heel gewoon. Het is onderdeel van onze cultuur en hoort bij de opvoeding. Bijna iedereen fietst. Voor het plezier, maar ook om snel van huis naar de winkel of op je werk te komen en kinderen naar school te brengen. Of om op visite te gaan bij vrienden en familie een aantal kilometers verderop. Fietsen geeft je vrijheid. Maar wat als je volwassen bent en nooit hebt leren fietsen? Dan stap je niet zomaar op de fiets. Want opstappen, balans vinden, doortrappen, bochten maken,  remmen, afstappen en ook nog rekening houden met andere weggebruikers, is een hele uitdaging wanneer je het nooit geleerd hebt.  Dat is de situatie van veel vrouwen die nog niet zo lang in Nederland wonen. Daarom is Present op zoek naar mensen die nieuwkomers willen helpen bij het leren fietsen.

Present krijgt via haar samenwerkingspartners regelmatig vragen van nieuwe Nederlanders naar mogelijkheden om te leren fietsen. Helaas is hier nu een wachtlijst voor, omdat er niet genoeg vrijwilligers zijn. We zoeken met name vrouwelijke fietsvrijwilligers.

Naast dat je iemand helpt om te leren fietsen, leer je ook mensen vanuit andere culturen kennen. “Ik vind het heel leuk om fietsles te geven. Het is echt super om te zien hoe degene die ik help, vooruitgaat. Eerst vond ze het nog moeilijk om evenwicht te houden en nu fietst ze er al vandoor zonder dat ik hoef te helpen”, vertelt een van de fietsvrijwilligers van Present.

Geniet je ook zo van de vrijheid van het fietsen en gun je dit ook aan anderen en vind je het leuk om fietsles te geven aan nieuwkomers? Neem dan nu contact op met Jasmijn Wagenaar, T 06 1463 8873 of jasmijn.wagenaar@presentachterhoek.nl.