Ga naar de inhoud

Geef creativiteit de ruimte! Programma Lang Leve Kunst en Naoberschap

Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap heeft een scala aan creatieve activiteiten in huis.

Kunstenaars en vrijwilligers van Amphion komen graag naar u toe met kunstzinnige activiteiten waar u blij van wordt.

Zin in iets leuks?

De Voorleesbrigade: luisteren naar een mooi verhaal of gedicht. Zes keer komen vrijwilligers u bezoeken. Er wordt ongeveer een uur voorgelezen, dit kan ook in het Achterhoeks dialect. Samen kiest u voor korte verhalen, gedichten of de krant. Lijkt het u leuk voorgelezen te worden? Meld u dan aan voor De Voorleesbrigade.

Muziek Mozaïek: samen genieten van muziek. Een vrijwilliger bezoekt u drie keer, maximaal een uur, om samen naar muziek te luisteren. U kiest zelf de muziek uit waar u graag naar wilt luisteren. Houdt u ook zo van muziek en lijkt het u fijn er samen met een vrijwilliger van te genieten? Meld u dan aan voor Muziek Mozaïek.

Kunst door de Brievenbus: creatieve opdrachten via de post. Per post krijgt u een creatieve opdracht in de bus. U maakt de opdracht thuis, alleen of met anderen. U stuurt een fotootje van uw werk naar Amphion. U krijgt altijd een reactie. Heeft u ook zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Meld u dan aan voor Kunst door de Brievenbus.

Verhalenoogstu vertelt, de vrijwilliger luistert en schrijft. U vertelt in twee keer anderhalf uur, over uw leven, de vrijwilliger maakt aantekeningen en schrijft thuis een mooi verhaal over één bepaald stukje uit uw leven. De derde keer leest de vrijwilliger het verhaal voor en krijgt u het ook op papier. Heeft u een bijzonder verhaal te vertellen dat opgeschreven moet worden? Meld u dan aan voor Verhalenoogst!

Meer informatie zie: Amphion/cultuurbedrijf

Aanmelden via: langlevekunst@Amphion.nl of tel.: 0314 37 60 00