Ga naar de inhoud

Fairtrade Brunch

Op 2 november 10.30 – 12.30 uur wordt voor de derde keer de Fairtrade Brunch georganiseerd door de Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem.
Deze derde brunch is iets anders van opzet dan voorgaande jaren. Niet meer in Amphion maar in het Metzo College, waar meer ruimte is. De brunch zelf wordt verzorgd door docent horeca/bakkerij René Klein met zijn leerlingen. Zij maken een mooie buffettafel, vol met Fairtrade-, biologische- en streekproducten. U zult verrast worden door hun creativiteit als u ziet wat op het buffet staat opgesteld. Waarschijnlijk is er dit jaar zelfs een soepje! De leerlingen heten u welkom en zorgen ervoor dat u tijdens het eten niets tekort komt.
We vinden het fantastisch dat op deze manier jonge leerlingen betrokken worden bij de brunch en horen over het belang van Fairtrade en duurzame producten.

René Klein opent de brunch. Hij vertelt over de producten die gebruikt zijn bij de brunch en waar deze vandaan komen. Stadsboerin Ellen Willems komt iets vertellen over haar initiatief. En wethouder Lambregts zal de brunch afsluiten en laten horen waarom Doetinchem het belangrijk vindt een Fairtrade Gemeente te zijn, hoe inwoners van Doetinchem kunnen bijdragen aan onze Fairtrade gemeente en wat de Gemeente zelf al doet op dit gebied.
Dank zij onze sponsoren hebben we de prijs niet hoeven te verhogen. Voor € 5,- per volwassene en € 2,50 voor kinderen kunt u al deelnemen. U kunt dit op 2 november betalen bij de entree van het Metzo College. Degenen die hiervoor in aanmerking komen kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden via het meedoen arrangement.
De flyer met informatie en aanmeldstrook ligt vanaf 30 september in buurthuizen, kerken, gemeentehuis en een aantal winkels in Doetinchem.
We hopen dat we u mogen verwelkomen op 2 november. Aanmelden kan ook nu al via a.peerenboom@fairtradedoetinchem.nl