Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vlasrokkendag bij de Stadsboerin

13 januari/10:00 - 12:00

Het vlasjaar begint op de zo geheten Vlasrokkendag, een  traditie die is overgewaaid vanuit de Angelsakisische landen waar dit Distaff Day heet.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Dat kan! Op zaterdag 13 januari houden de Achterhoekse  Vlasspinners hun  Vlasrokkendag in het café van de Stadsboerin te Doetinchem, Klootsemastraat 1, van 10.00 uur tot 12.00 uur.

We gaan daar vlas spinnen op een oud en op een modern spinnewiel, we nemen de spintol mee, we hebben oud en nieuw linnengoed bij ons, zodat je kunt zien wat van dit duurzame en milieuvriendelijke product gemaakt kan worden.

De Vlasrokkendag is tevens de start van ons vlasproject: “Verbouw je eigen Vierkante meter Vlas!”. Iedereen die geïnteresseerd is in (verbouw van) vlas en het latere product linnen, kan zich bij ons aanmelden en ontvangt in april vlaszaad voor een vierkante meter om zelf te verbouwen. In de tuin of in een plantenbak, het is al gauw mogelijk om zelf vlas te verbouwen. Gedurende het seizoen sturen wij je Vlasbrieven met allerlei weetjes over vlas. Op zaterdag 13 januari bij de Stadsboerin vertellen we je hier graag meer over.

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

De Stadsboerin
Klootsemastraat 1
Doetinchem,
+ Google Maps