Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Flashmob “Zingen voor Vrede” op het Simonsplein

25 november 2023/14:00 - 15:30

Op zaterdag 25 november van 14.00 tot 15.30 wordt er op het Simonsplein in Doetinchem gezongen voor de vrede. Doe je mee?

We zien elke dag de beelden van slachtoffers van oorlogen en aanslagen. We zien het verdriet van de mensen om hen heen. De wereld is ingewikkeld geworden, de standpunten verharden. Je voelt je machteloos. Hoe kunnen we laten zien dat we vrede wensen? En dat we vooral met elkaar moeten blijven praten?

Ds. Ina Veldhuizen neemt een mooi initiatief: samen zingen op het Simonsplein. Zij vond een prachtig lied One Day genaamd. Geschreven door o.a. niemand minder dan Bruno Mars en tot een hit gemaakt door Matisyahu. De tekst is in het Engels en deels hertaald in het Nederlands.
Ina hoopt dat heel veel mensen gehoor geven aan deze oproep en mee komen zingen op 25 november. Dirigent John Stinissen van koor Sign of Friendship heeft toegezegd het lied op het Simonsplein te dirigeren. Om 14.00 uur wordt het lied met iedereen in de Catharina kerk geoefend o.l.v. de dirigent. Om 15.00 uur wordt het lied buiten op het Simonsplein, voor de kerk ten gehore gebracht.

De muziek en de tekst verschijnen binnenkort online. Iedereen die mee wil doen kan dan thuis alvast oefenen. Deelnemers kunnen de stem kiezen die bij hen past. Via deze link kom je op de pagina met alle belangrijke info.

Belangrijke info om mee te doen
Aanmelden hoeft niet. Bij regen vragen we de zangers om in regenkleding te komen. Een paraplu is niet toegestaan, want dan kun je de dirigent niet meer zien. Neem een flesje water voor jezelf mee. Neem de tekst mee op je mobiel of op papier. Het is goed mogelijk dat media en publiek video-opnamen delen op internet.

Organisatie:
Ds. Ina Veldhuizen, John Stinissen, Wim Maatman, Caroline Buse en Karin Geurts.
Activiteiten stichting Simonsplein, Robby Welling

Gegevens

Datum:
25 november 2023
Tijd:
14:00 - 15:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Catharinakerk
Simonsplein 25
Doetinchem, 7001 BM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie