Ga naar de inhoud

AMDG concert “Bommen op Wehl

Op 26 januari presenteert muziekvereniging AMDG Wehlse historie tijdens het concert ‘Bommen op Wehl’.

Dit concert is gebaseerd op het boek ‘Bommen op Wehl’, geschreven door Dr. Blom in 1945. Een verhaal over oorlog en vrede met muziek een beelden.

In het boek ‘Bommen op Wehl’ worden de ‘aangename en onaangename zaken’ uit de oorlogsjaren in Wehl beschreven door Dokter Blom, de huisarts ‘aan wie de vlottende Wehlse bevolking van 5000 zielen vele jaren hun lichaam toevertrouwden’. De verhalen zijn levendig door het menselijke karakter en de humoristische schrijfwijze van Dr. Blom. Passages uit het boek worden voorgedragen door Paul Reuling. Als verteller, neemt Paul de bezoekers mee terug in de tijd en laat ons stil staan bij de kille en angstige momenten die de oorlog kende, maar ook de warmte en humor die de Wehlse gemeenschap kenmerkt.

Tijdens het concert worden beelden van Wehl, van de Oudheidkundige Vereniging Wehl, en de oorlogstijd in Nederland vertoond. De muziek die hierbij gespeeld wordt door de AMDG fanfare en slagwerkgroep, zet de sfeer en het gevoel van het verhaal extra kracht bij. Symone Boerstoel speelt deze avond mee op viool.

Het concert vindt plaats in het Koningin Beatrixcentrum Centrum, Koningin Wilhelminastraat 12, Wehl
Aanvang: 19.30 uur.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.amdg.nl of verkrijgbaar via AMDG-leden.